ИЗБРАНА СНИМКА
ПРЕДСТОЯЩО:
За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади"

За 31-ва поредна година НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, организира Сирни Заговезни, ритуал "По клади", на поляната пред Етнографски комплекс "Кулата", в град Казанлък!
Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, елате със семействата си на празника, да се огреем и пречистим край огъня, да извием кръшно българско хоро и си поискаме прошка!
Станете част от Ритуал за здраве и плодородие!

https://www.facebook.com/events/411839754583800

 

Продължава...
НАМЕРЕТЕ НИ И ВЪВ ...

Символичното откриване на светещата стена

Кметът на Казанлък Галина Стоянова благодари на екипа на НЧ „Жар 2002” за участието на Читалището в общинската инициатива „Коледа в Казанлък”.

„Рождество Христово е това, което ни сближава и ни вдъхновява към добротворство, към съпричастност и грижа за хората около нас” се казва в писмото на Галина Стоянова.

Членовете на Клуб за народни хора "Жар" дариха средства, с които се изработи светеща стена, едно оригинално съоръжение донесло много радостни мигове за жителите и гостите на Община Казанлък.Деца и възрастни не спираха да се забавляват и снимат, а така те отнасяха красотата от "Светлата Коледа" в домовете си.
Ателие "Пъстроцвет " изработи Коледни сувенири за базара, с материали закупени от спонсори.Децата имаха възможност да творят и създадат чудесни произведения.
Читалището дари и книги за библиотеката в село Енина.

„Благодаря Ви, че се отзовахте и дарихте от сърце! Така духът на Коледа докосна с внимание, усмивка и добро всеки жител на общината!”, се казва в писмото на Галина Стоянова.

 

НЧ "ЖАР 2002" град Казанлък, като партньор на Община Казанлък в областта на Културата, също се включва в инициативите. За светещата коледна украса, те си "осиновиха" зелената площ източно от дъгата на ул."Искра" и изработиха от 100 м. светещ кабел, шест метрова стена. Деца и възрастни могат да се насладят на произведението на изкуството, като се снимат на различните коледни фигури /Дядо Коледа, еленчето и снежните човеци/ и отнесат в къщи спомена от видяното, и преживяно усещане за красота. Една луда Дора поведе хорото и десетки я последваха, а Маргарита Димитрова и Деана Петкова го създадоха. Символичното откриване на светещата стена ще е утре от 17.30 ч.,на което ще присъстват всички от Читалище Жар 2002.Заповядайте и вие!